Entrenament per a oposicions

Las mujeres athetic Sprinting
press 2
PILOYTA
Press3
En sus marcas, listos, fuera
maxresdefault
pres 1

L'oposició

Per obtenir una plaça a l'administració pública, ja sigui com a policia o bomber cal realitzar una oposició. Una de les fases de l'oposició implica un seguit de proves físiques per a les quals és necessari un entrenament rigorós i constant.

És per això que la meva proposta d'entrenaments pot ajudar als aspirants a assolir un bon nivell físic per afrontar les proves amb les màximes garanties,

La part física de l'oposició pot constar de varies proves, les més freqüents són:

        - Cursa llançadora (Course Navette )

        - Els 1000m

        - El Press de Banca

        - El llançament de pilota 

        - Circuit d'agilitat

 

Tot això dependrà del que diguin les bases de cada oposició.

LES PROVES:

La Cursa de llançadora, també anomenada Course Navette és una prova de carrera a peu. Consisteix en efectuar una sèrie d'anades i tornades (realitzant un canvi de sentit al ritme indicat per un senyal sonor) entre dues línies separades per 20 metres a una velocitat creixent en 0,5 km/h cada minut. El moment que l'individu abandona la prova per cansament és quan finalitza aquesta.

Els 1000m o el quilòmetres, gairebé és una prova en desús, ja que s'utilitza en molt pocs processos d'avaluació. Aquesta prova sempre es realitza en una pista d'atletisme homologada (400m), i consisteix en fer dues voltes i mitja en el mínim de temps possible.

El Press de banca, l'aspirant se situa en un banc, recolzant tota l'esquena i cal aixecar la barra directament per sobre del pit assolint l'extensió total dels braços i evitant els rebots sobre el propi pit. L'objectiu és realitzar el màxim número de repeticions en un temps indicat. 

En el Llançament de pilota, l'atleta agafa la pilota amb les dues mans i se la col·loca a la zona del clatell. L'exercici consisteix en llançar la pilota cap endavant per sobre el cap (moviment de treure de banda de futbol) sense que els peus s'aixequin del terra. La puntuació és més alta com més distància s'aconsegueixi. Poden haver-hi diferents pesos i mides de pilotes, des de 3 a 5 quilograms fins i tot 12 quilograms.

El Circuit d'agilitat consisteix en demostrar l'agilitat de l'individu en un circuit on hi han diferents obstacles com un plint, tanques, realitzar tombarelles... tot això amb el mínim de temps possible i sense desplaçar o tombar cap obstacle.

La meva proposta d'entrenament

  • Entrenaments entre els 3-6 mesos abans de la data de l'examen.

  • Full Exel amb pla d'entrenament amb especificacions de les activitats diàries a seguir. Aquest pla s’envia a través de Google Drive (Plataforma d’emmagatzematge d’arxius on-line).

  • Atenció personalitzada 24h durant el pla d'entrenament.

  • PDF tutoritzat amb exercicis pel tronc superior, inferior i core, per reduir el risc de lesions. 

  • PDF tutoritzat amb exercicis específics per treballar la musculatura utilitzada per fer les proves de força com és el Press Banca o el Llançament de pilota.

  • Entrenaments conjunts amb el preparador físic per analitzar i corregir els exercicis que permetran un seguiment més acurat de l'aspirant.

  • Test d'examen a falta d'una setmana per la prova.

 

CONSIDERACIONS IMPORTANTS:

 

- Es considera molt important la comunicació entre l’aspirant i l’entrenador  (1-2 comunicacions setmanas: telèfon, correu electrònic, etc.)

 

- La comunicació adequada fa que el rendiment de l’atleta sigui superior.

 

- Els Plans d’entrenament (Excel) es reben cada tres setmanes, sempre subjectes a modificacions si així fos necessari.

 

Bases oposicions

Els_Mossos_d'Esquadra_substitueixen_defi
Accés al cos
Els_Mossos_d'Esquadra_substitueixen_defi
Accés Caporal
Els_Mossos_d'Esquadra_substitueixen_defi
Accés Sergent
bombersbo.jpg
Accés al cos
bombersbo.jpg
Accés Caporal
bombersbo.jpg
Accés Sergent