Com entrenar l'últim tram de temporada?

De mica en mica l’estiu es va acabant i amb ell les curses de muntanya, la temporada es va clausurant i ara és quan hem d’estar més alerta de no patir el famós “sobre entrenament”. En aquest punt de temporada ja portem molts km i desnivell a les cames, és important afrontar les últimes curses que ens queden amb les millors garanties per poder acabar el millor possible i per poder afrontar la següent temporada amb la màxima motivació.

És per això que és important l’entrenament que realitzarem en aquests mesos finals. Ara més que mai hem d’escoltar el cos, hem d’intuir on tenim el nivell de cansament i quin és l’entrenament que ens hem d’aplicar.

Per part meva, considero que hem d’entrar en un cicle de manteniment, és a dir, portem gairebé un any entrenant i hem realitzat períodes d’intensitat i de volum amb les recuperacions corresponents i amb dies de competició. És per això que no podem realitzar més càrrega, ja que això ens faria entrar en un període de cansament. L’ideal és mantenir la bona forma física que portem acumulada dels mesos anteriors i intentar fer-la allargar fins l’últim dia de competició.

Per poder entrenar bé aquest tram de temporada és essencial realitzar els següents entrenaments:

-Punts d’intensitat: Per tal de no deixar el cos desactivat, no fa falta arribar al 100% de la nostra intensitat, fer-ho a un 75%-80% ens mantindrà activats i evitarem sobre estrès en l’entrenament. (Realitzar-ho un dia, com a molt dos dies a la setmana, si es realitza dos dies les intensitats seran menors.)

-Tècnica de cursa: Poder realitzar diferents exercicis de tècnica de cursa, molt importants realitzar-ho durant tots els cicles de l’entrenament, i per tant no oblidar-ho en aquest període. (Realitzar-ho un dia a la setmana)

-Recuperacions: Essencials durant tot cicle d’entrenament i amb aquest període també ens acompanyaran. Necessaris per assimilar el dia que hem fet la intensitat i per poder mantenir l’estat de forma que hem guanyat durant els mesos de primavera i estiu. (Realitzar-ho dos o tres dies a la setmana)

-Tirada mitjana-llarga: Encara que estiguem en un període de manteniment, sí que un dia a la setmana podem fer una tirada mitjana-llarga, d'unes 2h30min, 3h amb un ritme baix del 50%-60% de la nostra intensitat. No recomano més dies, ja que si no el temps de recuperació s’allarga molt. No abusar d’aquests entrenaments ja que les seqüeles de cansament que ens deixen són elevades i podríem entrar en un estat de sobre entrenament. (Realitzar-ho un dia a la setmana)

Aquests entrenaments acompanyats d’una bona estratègia de cursa fa que arribem amb unes bones condicions el dia D.


Recent Posts
Archive
  • Icono de la aplicación Instagram
  • Captura-de-pantalla-2012-04-04-a-las-15_10_10