Descans de final de temporada.


És necessari fer un període de descans quan haguem fet totes les curses que ens hem proposat. Igual que d’important és fer intensitat o bé volum, el descans és clau per millorar el rendiment de cara a la següent temporada.

Al novembre la multitud de curses baixa, ja no hi ha tanta oferta de competicions i les curses més important del calendari ja les hem fet. Ara és un període de transició, un temps que ens hem de guardar per desconnectar del món de la competició i l’entrenament, de res serveix entrenar ara si el nostre objectiu és el juny o juliol, ara és important canviar de rutina, practicar altres esports, estar amb amics, família, fer coses que durant l’any no fem, en definitiva que el cap pensi en altres coses i així també que es recuperi de la fatiga que dóna la competició, que quan sigui el moment de tornar entrenar tornem estar amb la motivació del primer dia.

Per preparar un objectiu com pot ser una marató o bé una cursa amb més quilometres, necessitem aproximadament uns sis mesos, entre cinc i sis mesos. Llavors hem de calcular que la parada l’hem de fer abans d’aquest mig any que ens fa falta per arribar el 100% amb l’objectiu establert. Abans he posat l’exemple del novembre, però si l’objectiu marcat és el març la parada s’hauria de fer aproximadament setembre o octubre.

La manera en com està distribuïda la temporada és difícil parar, això ha canviat i les curses de muntanya ja no és un esport de primavera-estiu, sinó que és un esport que es practica tot l’any. Tot i això és bo planificar la temporada, saber quines són les competicions que volem fer i d’aquestes escollir les que volem arribar amb el punt de forma. Un cop sapiguem això podem deduir quin serà el més que farem el “reset” i descansarem, quan farem el període d’adaptació com així quins mesos seran d’intensitat i de volum.

De vegades costa parar, a tots ens agrada córrer i entrenar i ens oblidem d’aquesta part, però creieu-me que com he dit anteriorment és igual d’important per seguir millorant el nostre rendiment esportiu com mental.


Recent Posts
Archive
  • Icono de la aplicación Instagram
  • Captura-de-pantalla-2012-04-04-a-las-15_10_10