La importància de planificar la temporada.

Per què crec amb la planificació? Per posar ordre a la temporada ja que com tot ser ordenat és sinònim d’èxit.

Per tal de planificar, “l’ingredient” que necessitem és tenir un calendari de curses amb cara i ulls. Fer una cursa mensual és el que més recomano, ja que el fet de competir un

cop cada quatre setmanes fa que després de la cursa puguem fer una setmana de recuperació (la següent de la cursa). Aquesta ens servirà per poder recuperar bé de l’esforç de la competició, i ha de ser de recuperació tant física com mental.

Un cop recuperats encarem una segona setmana més intensa, són setmanes anomenades de càrrega. És una setmana amb exigència física que farà que li creem estímuls el nostre cos i un cop els hagi assimilat millorarem la nostra forma física.

A continuació farem una setmana de manteniment per assimilar els anteriors set dies que hauran sigut de càrrega i per no desgastar tant el cos de cara a la següent setmana que ja serà de competició. Aquesta setmana de competició ha de ser amb ritmes molt baixos i amb petites activacions, sempre que el cos no acumuli fatiga.

Tot això canvia si el nostre calendari és d’Ultres, ja que considero que el millor és competir cada dos mesos, ja que els dies de recuperació són més llargs.

Un cop tenim definit el calendari, només ens falta ordenar els entrenaments, saber quan farem cada període, quan toca adaptació, intensitat, càrrega, manteniment… Saber quines són les curses més importants farà que puguem calcular quan hem d’agafar el “pic de forma”. També serà important marcar al nostre calendari, definir les setmanes de recuperació passiva a mitja temporada per poder recuperar tant físicament com mentalment. (Aquestes van seguides de curses que tenim com a objectius).

La conclusió és una cursa per mes o bé una cada dos mesos si fem ultres. Així la planificació serà correcte ja que respectarem els períodes de càrrega, els de recuperació o descans i la temporada serà un èxit.


Recent Posts
Archive
  • Icono de la aplicación Instagram
  • Captura-de-pantalla-2012-04-04-a-las-15_10_10