Entrenar amb calor


Quan puja la temperatura ens costa entrenar, i mentalment estem més emmandrits ja que la calor ens deixa més “xafats”. Quan arriba l’estiu hi ha tot un seguit de requisits que s’han de tenir en compte a l’hora de posar-nos a córrer o practicar esport. Aquests requisits són fonamentals per buscar una millora en el nostre rendiment.

Tal i com molts cops hem sentit, cal que evitem fer activitat física durant les hores de ple sol. Podem mirar d’entrenar al matí a primera hora o al cap vespre. Aquestes són hores on no fa tanta calor i no ens deshidratarem tant com ho faríem a les hores de ple sol on la temperatura és més alta.

Hidratar-se és fonamental durant tot l’any, però més important és a l’estiu ja que suem més.

És important beure uns 2l o 2,5l d’aigua al dia. A part també ens pot anar bé menjar molta fruita o productes amb grans quantitats d’aigua com verdura, amanides…

Les zones d’entrenament, en la mesura del possible, cal que siguin fresques i zones opaques, a prop de zones d’aigua (riu, rieres). Així doncs, és important buscar zones d’entrenament que siguin fresques on el sol hi toqui molt poques hores al llarg del dia.

Pel que fa al l material que utilitzem durant els mesos de calor: han de ser teixits frescos, molt transpirables, que beneficiïn la sortida d’humitat que produeix el nostre cos sense que la roba ens quedi humida. Els colors clars són els que ens ajudaran més ja que com més fosc és el teixit mes calor reté. A part és important que el calçat no estigui lligat molt fort al nostre peu. La calor fa que s’acumuli més sang als nostres peus quan practiquem activitat física i això fa que es boteixin.

És important que predominin els exercicis de manteniment i d’intensitat en comptes dels de volum. Això és degut al fet que com més volum fem (més hores d’activitat física) més desgast tindrem, i és important arribar a aquests mesos amb el volum fet per poder fer un període de manteniment. Això ens ajudarà a mantenir més la forma ja que no ens desgastarà tant i el temps de recuperació serà menor.

Després de l’últim entrenament de la setmana i abans d’encarar un dia de merescut descans, si tenim temps i ens ve de gust, podem posar les cames en aigua freda. Temperatures molt baixes d’aigua ens ajudarà a millorar la circulació de la sang que amb la calor costa més que circuli. El fet de tenir una millor circulació es tradueix en una millor recuperació.

En definitiva, aquest són uns consells molt generals i que la majoria de persones que practiquen esport a l’estiu els saben. Tot i ser molt bàsics, serveixen per poder millorar i buscar rendir més, per això no els podem oblidar. Poder arribar al 100% del nostre estat físic es basa en controlar els detalls, i aquest són els detalls més importants en aquest mesos estivals.


Recent Posts
Archive
  • Icono de la aplicación Instagram
  • Captura-de-pantalla-2012-04-04-a-las-15_10_10