Tornar als entrenaments després de les vacances


Al llarg de l’estiu moltes persones anem uns dies de vacances per desconnectar de la rutina del dia a dia (la nostra feina professional, la feina de la llar, l’estrès d’anar “amunt i avall” i també, per molts el sacrifici de l’entrenament).

Un cop tornem de les vacances ho fem carregats d’energia i amb ganes d’entrenar, ja que hem estat uns dies sense córrer i el nostre cap ens diu que ja estem recuperats al 100% psicològicament. Malgrat això, potser no ho estem físicament!!

És per aquest motiu que hem de tornar als entrenaments de forma progressiva, de menys a més, tornant adaptar el cos a fer exercici. D’altra banda, és possible que haguem guanyat pes i això els nostres muscles i ossos també ho notaran. Tots aquests motius són suficients per estar alerta i no patir una lesió.

En l’esport en general i especialment el córrer, quan portem uns quants dies que no fem exercici ens desactivem, tot es relaxa, i costa una mica tornar a agafar ritme. És per això que tornant de les vacances el més adient és fer uns quants dies de carrera continua molt suau, de poc temps i intercalar-ho amb altres esports com la bici, rollers i/o natació. Aquestes pràctiques ens proporcionen càrdio i tenen l’avantatge que no generen impacte. Això farà que mica en mica tornem agafar ritme, forma física i que reduïm el risc de lesió per excés d’impacte o bé per acumulació immediata de volum.

És important, encara que sovint ens costi, abandonar durant uns dies la muntanya i centrar els entrenaments en terrenys plans o amb poc desnivell. D’aquesta manera ajudarem a la musculatura a adaptar-se millor a no patir tant, i alhora l’ajudarem a agafar lleugeresa.

Un altre factor molt important a tenir en compte és l’època on ens trobem: al tram final de temporada. Ara ja portem molts quilòmetres i metres de desnivell acumulat cosa que físicament ens costarà una mica més agafar ritme ja que el cos està cansat d’entrenament, de competicions exigents… i molts cops l’estat de la nostra musculatura i articulacions penja d’un fil.

Hem de planificar molt be les competicions que farem després de la parada estival ja que tardarem unes setmanes a tornar a trobar bones sensacions. És per això que hem de reduir el volum de curses, mirar de fer-ne menys i, en cas de fer-ne, millor de curta distància.

És important deixar passar un mes i mig aproximadament des que tornem de vacances fins a la primera competició que fem. D’aquesta manera podrem arribar bé a la cursa i ens serà més fàcil aconseguir l’objectiu que ens hem marcat per la competició.

L’alimentació també pot jugar un paper important ja que molts de nosaltres quan fem vacances agafem uns hàbits poc saludables i això fa que augmentem el nostre pes. És important reduir la quantitat d’hidrat de carboni i augmentar la proteïna perquè els entrenament que farem seran suaus i no ens farà falta tanta quantitat d’hidrats com en altres trams de la temporada. Amb això ajudarem el cos a eliminar toxines i greixos i reduirem el pes.

Fins aquí uns quants consells molt bàsics per tornar a entrenar després de les vacances. Sobretot torno a remarcar que hem de començar de manera molt progressiva i adaptant el cos. Si fem bé tot això tenim molts números de fer un bon final de temporada!

Ara a tornar a entrenar, però amb seny!!


Recent Posts
Archive
  • Icono de la aplicación Instagram
  • Captura-de-pantalla-2012-04-04-a-las-15_10_10