Alternatives d’entrenament als mesos d’hivern


El fred arriba, la temporada de curses de muntanya es va apagant i molts ja comencem a pensar amb alternatives a les competicions d'estiu. Són moltes les persones inquietes que els hi agrada competir durant l'hivern, però també n'hi ha molts que no competeixen però segueixen fent esport.

Crec que és important fer una “desconnexió” i apartar el córrer a la muntanya per uns mesos. Si més no reduir el nombre d’hores i de dies que practiquem aquesta activitat. Això ens ajudarà a mantenir les ganes i la motivació per quan sigui el moment de tornar a entrenar per preparar algun objectiu de trail. Aquest descans també ens pot anar bé per millorar el nostre rendiment un cop tornem a córrer per la muntanya. Tot i això podem seguir entrenant amb una sèrie d’esports que es compaginen molt bé amb les curses de muntanya.

Però que és el que realment ens pot anar bé per aquests mesos més freds com a alternativa a les curses de muntanya?

Bicicleta de muntanya (BTT): La BTT és un bon complement a les curses de muntanya durant l'hivern ja que ens permet treballar la força que tant bé ens anirà per les pujades, sobretot per les persones que fan curses verticals. Tot això ho fem treballant el cardio i les nostres articulacions deixen de patir impacte. A més a més, canviar d'esport ens ajudarà a arribar més motivats i més descansats psicològicament quan haguem de començar a fer treball específic. Esquí de muntanya: L'esquí de muntanya és un dels esports que més bé va per complementar-ho amb el Trail. Té diversos avantatges, per una banda trobem que el moviment muscular és molt igual que quan correm, a més a més, el pes dels esquís i de les botes treballen la força de cames (notarem que millorarem molt en pujada). El fet de treballar amb altitud farà que augmenti els globus vermells i això ens farà recuperar més ràpid, també treballarem zones del troc superior amb els bastons... Finalment igual com amb la BTT protegirem les articulacions de l'impacte i desconnectarem mentalment de "sempre córrer". Esquí de fons: Aquest esport ens aportarà molts aspectes que també ens dóna l'esquí de muntanya. Sí que és veritat que no treballarem tant la força de cames com amb l'esquí de muntanya, però per altra banda treballarem més estona en zona anaeròbica. L'esquí de fons és un dels esports més complets que hi ha. Atletisme o cros: El fet de fer atletisme o crosos és molt positiu per preparar bé les curses de trail ja que fa que agafem una base anaeròbica molt bona que ens servirà per trobar-nos ràpids a les curses de muntanya. Anar ràpid al pla és fonamental per pujar i baixar ràpid, per aquesta raó és important tenir aquesta base de córrer en pla ràpid, ja que ens farà arribar a la temporada de trail amb "xispa" i amb la musculatura activada. A més a més l'adaptació serà mínima, ja que el fet de córrer a l'hivern ja tindrem el cos adaptat al moviment de córrer. Treball de Gimnàs: L'hivern amb el fred és una bona època per quedar-nos el gimnàs i realitzar una sèrie d'exercicis de prevenció de lesions, propiocepció, treballs de força tant del tronc superior, inferior i també el core. Tot això és important compaginar-ho amb els esports explicats abans.

Altres esports com l'escalada o la natació ens poden anar bé per desconnectar i fer un manteniment molt bàsic, però per part meva no són de tanta importància com els que hem descrit anteriorment per anar a buscar un bon rendiment a l'estiu. Aquests esports els podem encarar per fer entrenaments de manteniment o anar més enllà i competir. De les dues maneres ens serviran, tot i que si fem doble temporada i competim a l'hivern i a l'estiu tenim més rics de desgastar-nos psicològicament. A més ens puja el risc de lesió, ja que hi haurà moltes competicions, amb això s'haurà de ser curos a l’hora de gestionar bé els entrenaments.

Un cop més demano prudència i seny quan gestioneu els entrenaments i les temporades ja que ens agraden uns esports que hi ha molt desgast físic.


Recent Posts
Archive
  • Icono de la aplicación Instagram
  • Captura-de-pantalla-2012-04-04-a-las-15_10_10