Per on podem entrenar a l'Hivern?

Som molts els corredors que ens agrada córrer amb zones a l'alta muntanya. Ens agrada'n els seus paisatges, els seus desnivells, les seves zones tècniques... però la neu ha arribat i això ens fa difícil si no és a cavall d'uns esquís recórrer per aquests llocs.

És per això que hem de buscar alternatives a aquestes zones i avui us proposo una ruta que ens pot servir per fer en aquests dies d'hivern.

La ruta de la Volta la Maria.

És una ruta circular que surt i arriba el poble d'Avià, al Berguedà Amb una llargada de 13,5 km i amb un desnivell de 650 m+.

Crec que és una ruta molt recomanable per fer en qualsevol època de l'any. Tot i que la proposo a l'hivern per diversos motius.

-Els mesos d'hivern m'agrada fer entrenaments ràpids, intensos, amb FC molt alta. M'agrada agafar velocitat i que això em serveixi de base per quan vulgui fer entrenaments més llargs, més específics de muntanya. La volta la Maria, és una ruta que tot i ser de muntanya, els corredors és de les que anomenem "corribles". Va Molt bé per buscar velocitat, ja que el desnivell queda molt ben repartit i no s'acumula a cap punt.

-Com sabeu, córrer per muntanya està de moda. Cada cop són més la gent que el pràctica. És una molt bona ruta per començar, ja que tret d'una última baixada molt tècnica, la resta de recorregut és molt senzill. També pels corredors que ja fa temps que corrent i que han fet un descans, és ideal per començar a entrenar.

- Ruta solellada i baixa probabilitat de neu. Gairebé tota la ruta transcórrer per cara sud, vol dir que el sol i fa acte de presència gairebé tot el dia. A més la vegetació més abundant de la zona és el Roure martinenc (Quercus pubescens) un arbre de fulla caduca fa que a l'hivern ens toqui el sol i a l'estiu estem resguardats d'aquest. Per altra banda si algun dia baixa la temperatura i neva, la neu dura poc, ja que el sol la fon de pressa.

- Ruta molt variada amb algunes zones boscoses, Prats, corriols, trams de pista i la major part de la ruta amb grans vistes, molt fàcil de veure fauna com el Voltor (Gyps fulvus), cabirols (Capreolus capreolus)... En definitiva una ruta que et fa disfrutar. Dit això m'agradaria que tinguéssiu en compte aquests aspectes:

-La necessitat de portar aigua, no es troba cap Font durant la ruta, tot i que travessem rierols.

-La baixada de Sobrestrada és molt tècnica i dreta. És l'únic punt complicat de la ruta, però és un tram que pot ser perillos, ja que amb 1 km baixem 306 m de desnivell negatiu.

- Cada mes d'octubre es fa la cursa de la Volta la Maria. Pels que sigueu més competitius és una bona manera d'anar a fer temps. (www.voltalamaria.cat)

-Respecteu l'entorn, eviteu llençar gels, plàstics, o qualsevol objecte que alteri al medi. Ara us animo a fer-la i que la gaudiu.